• Παρασκευάζεται από το φυτό στέβια

  • Βάζο γλυκαντικού σε σκόνη Στέβια

Η Natreen έχει ενσωματώσει τις θετικές ιδιότητες του φυτού στέβια σε ένα γλυκαντικό με υπέροχη γεύση, ιδανικό για καφέ ή τσάι! Το εκχύλισμα στέβιας που περιέχεται σε αυτά τα γλυκαντικά έχει την επίσημη ονομασία «γλυκοζίτες στεβιόλης».

 

Συστατικά:

μαλτοδεξτρίνη, γλυκαντικά (γλυκοζίτες στεβιόλης).

 

Διατροφικές πληροφορίες:

   
100 ml 0.33 ml
Ενέργεια
 
2 kJ 0 kJ
1 kcal 0 kcal

Λιπαρά

0 g 0 g

εκ των οποίων κορεσμένα

0 g 0 g

Υδατάνθρακες

0 g 0 g

εκ των οποίων σάκχαρα

0 g 0 g

Εδώδιμες ίνες

0 g 0 g

Πρωτεΐνες

0 g 0 g

Αλάτι

0.05 g 0 g

Τι είναι το φυτό στέβια

Το φυτό Stevia προέρχεται από την Παραγουάη. Εκεί, το φυτό χρησιμοποιείται από τους πρώτους κατοίκους εδώ και αιώνες λόγω των έντονων γλυκαντικών ιδιοτήτων του. Σήμερα καλλιεργείται επίσης στην Ασία, λόγω των πολλών ωρών ηλιοφάνειας. Ο αριθμός των ωρών ηλιοφάνειας είναι πολύ σημαντικός για το φυτό Στέβια, διότι όσο περισσότερος ήλιος, τόσο πιο γλυκά είναι τα φύλλα του φυτού Στέβια. Τα φύλλα του φυτού Στέβια περιέχουν γλυκαντικές ύλες που ονομάζονται γλυκοζίτες στεβιόλης, οι οποία είναι 300 φορές πιο γλυκείς από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς θερμίδες. Το Stevia 0% Sugar χρησιμοποιεί Rebaudioside-A, το οποίο είναι το πιο δυνατό και καθαρό εκχύλισμα του φυτού Στέβια.

Η διαδικασία

Το πιο γλυκό τμήμα του φυτού είναι τα φύλλα, τα οποία περιέχουν γλυκοζίτες στεβιόλης. Για την παραγωγή αυτής της γλυκαντικής ύλης, τα φυτά Στέβια καλλιεργούνται με τη βοήθεια πολλών ωρών ηλιοφάνειας. Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα ξηραίνονται και στη συνέχεια αναμειγνύονται με ζεστό νερό. Ολόκληρη η παρτίδα καθαρίζεται επτά φορές. Το ακατέργαστο εκχύλισμα (που ονομάζεται στεβιόλη) στη συνέχεια φιλτράρεται και συμπυκνώνεται με θέρμανση. Το συμπύκνωμα που προκύπτει καθαρίζεται, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για κρυστάλλωση.