ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επιτραπέζιο γλυκαντικό Natreen, ήρθατε στο σωστό μέρος! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σήμα του Natreen και τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε εδώ, στην αρχική σελίδα του Natreen! Στην ενότητα "Προϊόντα" θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ευρεία γκάμα μας, η οποία περιλαμβάνει ορισμένα προϊόντα με μηδέν θερμίδες. Περιηγηθείτε στον κόσμο του Natreen και μάθετε περισσότερα για το αγαπημένο σας γλυκό, φρούτο ή ποτό.

Το επιτραπέζιο γλυκαντικό Natreen υπάρχει πάνω από 50 χρόνια. Το 1963 το Natreen ήταν το πρώτο γλυκαντικό που κυκλοφόρησε στην αγορά. Αν και αρχικά υπήρχε μόνο ως υγρή γλυκαντική ύλη και σε δισκία, το σήμα του Natreen συνέχισε να αναπτύσσεται.

Εκτός από τα κλασικά γλυκαντικά ως υποκατάστατο ζάχαρης, το γλυκαντικό Natreen συνδυάζει πλέον μεγάλο αριθμό κατηγοριών προϊόντων. Οι καταναλωτές έχουν δείξει εμπιστοσύνη στην αποδεδειγμένη ποιότητα των προϊόντων Natreen από την αρχή και έτσι μπόρεσαν να αποφύγουν πολλές θερμίδες εύκολα

Η γλυκύτητα των γνωστών και εγκεκριμένων γλυκαντικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης - ανάλογα με το γλυκαντικό, είναι 35 έως 13.000 φορές υψηλότερη. Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των διαφόρων γλυκαντικών είναι ο λόγος που αυτά συχνά αναμειγνύονται μεταξύ τους - προκειμένου να συνδυαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και να επιτευχθεί η βέλτιστη γεύση. Ο συνδυασμός των γλυκαντικών μας επιτρέπει επίσης να διατηρούμε τα επίπεδα ποσότητας χαμηλότερα, καθώς υπάρχει «επίδραση συνέργειας» - δηλαδή το προϊόν έχει πιο γλυκιά γεύση από ότι αν χρησιμοποιούνταν μόνο μία γλυκαντική ύλη στην ίδια ποσότητα.

ΣΤΕΒΙΑ

Η διαφορά έγκειται στη βάση του συστατικού του γλυκαντικού. Στα Classic Natreen, τα γλυκαντικά είναι η ακεσουλφάμη-κ, η σακχαρίνη και το κυκλαμικό νάτριο. Στα προϊόντα Stevia χρησιμοποιούμε γλυκοζίτες στεβιόλης, που εξάγονται από τα φύλλα του φυτού Stevia.

Η Στέβια είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους Ινδιάνους του Γκουαράν ως γλυκαντική ύλη. Τα φύλλα του χαρίζουν γλυκύτητα 20 φορές περισσότερο από τη ζάχαρη και τα εκχυλίσματά του πολλαπλασιάζουν αυτή τη γλυκύτητα έως και 300 φορές.

Όχι, το ακατέργαστο συστατικό του Natreen Stevia είναι φυσικής προέλευσης. Η στέβια, όπως και η ζάχαρη, εξάγεται με μια διαδικασία καθαρισμού και εκχύλισης. Επειδή αυτή η διαδικασία δεν λαμβάνει χώρα με φυσικό τρόπο, το προϊόν Natreen Stevia δεν μπορεί να ονομαστεί φυσικό.

Πράγματι, ένα φακελάκι Natreen Stevia και ένα δισκίο Natreen Stevia δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες. Το βάζο Natreen Stevia είναι γλυκαντική ύλη χαμηλής ενέργειας (μόνο 2kcal ανά κουταλάκι του γλυκού).

Οι γλυκοζίτες στεβιόλης εξάγονται από το φυτό Στέβια και έπειτα ακολουθεί χημική επεξεργασία, ενώ τα γλυκαντικά Classic Natreen λαμβάνονται με χημική διαδικασία. Παρόλο που και τα δύο συστατικά είναι απολύτως ασφαλή για τα τρόφιμα και αποτελούν πολύ καλή γλυκαντική ύλη, ορισμένοι προτιμούν το Natreen Stevia λόγω της φυσικής προέλευσης του γλυκαντικού. Το Natreen Stevia είναι μια επέκταση της σειράς του Natreen και όχι υποκατάστατο.  

Το Natreen Stevia είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο ζάχαρης καθώς σας επιτρέπει να χαρίσετε γλυκύτητα στα ροφήματα, στα γλυκά και στα πιάτα σας, με ελάχιστες ή με καθόλου θερμίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Τα προϊόντα με γλυκαντικό Natreen (δισκία, υγρά γλυκαντικά και γλυκαντικά για πασπάλισμα) αποτελούνται από τον βέλτιστο συνδυασμό γεύσης της σακχαρίνης και του κυκλαμικού νατρίου. Ως εναλλακτική για τη σειρά Natreen Classic, υπάρχουν τα προϊόντα Natreen Stevia. Αυτά περιέχουν γλυκοζίτες στεβιόλης, ενός γλυκαντικού φυτικής προέλευσης.

Η Natreen χρησιμοποιεί διαφορετικά συστατικά για όλα τα προϊόντα της. Ανατρέξτε στη σελίδα του συγκεκριμένου προϊόντος, όπου αναγράφονται τα χρησιμοποιούμενα συστατικά.

Η Natreen χρησιμοποιεί διαφορετικά συστατικά για όλα τα προϊόντα της. Ανατρέξτε στη σελίδα του συγκεκριμένου προϊόντος, όπου αναγράφονται τα χρησιμοποιούμενα συστατικά.

Οι γλυκαντικές ύλες και οι τροφές με γλυκαντικό Natreen προσφέρουν σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους μια ιδανική λύση για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για γλυκά, χωρίς να καταναλώσουν περιττές θερμίδες. Η ποικιλία των προϊόντων Natreen επιτρέπει τον σχεδιασμό ποικίλων μενού με χαμηλές θερμίδες.

ΧΡΗΣΗ

Ναι! Τα γλυκαντικά ανήκουν στην κατηγορία των πρόσθετων τροφίμων και ως εκ τούτου εγκρίνονται μόνο μετά από πολυάριθμες δοκιμές. Είναι αυτονόητο ότι μόνο τα νόμιμα επιτρεπόμενα πρόσθετα που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αβλαβή για την υγεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα.

Επιπλέον, κάθε πρόσθετο έχει μια ξεχωριστή τιμή ADI. Η συντομογραφία ADI αντιστοιχεί στον αγγλικό όρο «Acceptable Daily Intake». Η τιμή ADI υποδεικνύει την ποσότητα ενός πρόσθετου τροφίμου που μπορεί να καταναλωθεί κατά μέσο όρο κάθε μέρα ανά κιλό σωματικού βάρους. Συνεπώς, η τιμή ADI δεν πρέπει να συγχέεται με ένα όριο τοξικότητας ή με μια οριακή τιμή ανεκτικότητας. Αντιπροσωπεύει μια εγγύηση ασφάλειας που στοχεύει στην καθημερινή, δια βίου κατανάλωση.

 

Πίνακας ADI

 

Μορφή γλυκαντικής ύλης

Μέγιστη ημερήσια ποσότητα για άτομο βάρους 60 κιλών

Ταμπλέτες τσέπης Classic

11 δισκία

Βάζο επιτραπέζιου γλυκαντικού σε σκόνη Classic

14 κουταλάκια γλυκού

Βάζο επιτραπέζιου γλυκαντικού σε σκόνη Stevia

57 κουταλάκια γλυκούΤα προϊόντα με γλυκαντικό Natreen είναι ιδανικά υποκατάστατα ζάχαρης, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε γλυκά με μηδενικές ή ελάχιστες θερμίδες. Στη συσκευασία των προϊόντων Νatreen, η προτεινόμενη χρήση επισημαίνεται επίσης στα εικονίδια οδηγιών στη συσκευασία.

Τα προϊόντα με γλυκαντικό Natreen είναι κατάλληλα τόσο για μαγείρεμα όσο και για ψήσιμο. Με τα δισκία Natreen μπορείτε χαρίσετε εξαιρετική γλυκύτητα σε ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές ή το τσάι.

Τα δισκία Natreen Classic χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε όλα τα ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι ή το κακάο

Η φυσική ζάχαρη Natreen για πασπάλισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως η κλασική ζάχαρη σε σκόνη και είναι ιδανική για να χαρίσει γλυκύτητα με χαμηλές θερμίδες σε φρούτα, μούσλι και επιδόρπια. Επίσης είναι ιδανική για ψήσιμο και μαγείρεμα.

Η βέλτιστη δοσολογία και γλυκύτητα των προϊόντων με γλυκαντικό Natreen μπορεί να διαβαστεί πρακτικά και εύκολα με τη χρήση του ακόλουθου πίνακα:

Μορφή γλυκαντικής ύλης

Δοσολογία

Δισκία Classic

1 δισκίο ≈ περίπου 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη ή 1 κύβος ζάχαρης

Classic sprinkle sweetness

1 κουταλάκι γλυκού ≈ 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη και 1 κουτάλι ≈ 1 κουτάλι ζάχαρη, 16,5 γρ. ≈ 100 γρ. ζάχαρη

Stevia sprinkle sweetness

1 κουταλάκι γλυκού ≈ 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη και 1 κουτάλι ≈ 1 κουτάλι ζάχαρη, 16,5 γρ. ≈ 100 γρ. ζάχαρηΜε το Natreen Stevia μπορείτε να χαρίσετε γλυκύτητα πολύ εύκολα σε ζεστά ή κρύα ροφήματα, αλλά και να μαγειρέψετε. Το κρυσταλλικό Natreen είναι ιδανικό για χρήση σε φαγητά, επιδόρπια και κέικ.

ΥΓΕΙΑ

Όλα τα προϊόντα με γλυκαντικό Natreen μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι εγκυμονούσες ή οι θηλάζουσες γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια γλυκοζίτες στεβιόλης. Δεν υπάρχει επίσης εξαίρεση για τις άλλες γλυκαντικές ύλες της Natreen. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα σκόπιμο να χρησιμοποιούνται προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, καθώς αυτές οι γυναίκες έχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Κατ' αρχάς, η χρήση γλυκαντικών από παιδιά είναι ασφαλής, αν και θα έπρεπε να συνιστάται η χρήση τους. Ωστόσο, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα παιδιά έχουν συγκεκριμένες ενεργειακές ανάγκες, οπότε η χρήση προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες ή μηδενικών θερμίδων δεν συνιστάται απαραίτητα. Εάν το παιδί σας πρέπει να χάσει βάρος, αυτό πρέπει να γίνει υπό την επίβλεψη γιατρού ή/και διατροφολόγου.

Όχι, αν και υπάρχουν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για τα γλυκαντικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μια γλυκαντική ύλη χαμηλών θερμίδων επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο σε τρόφιμα μετά από εκτεταμένη πολυετή έρευνα. Η έγκριση ενός συστατικού για χρήση σε τρόφιμα στην ΕΕ περιλαμβάνει μακρά διαδικασία έγκρισης και έρευνας. Μετά από πολυετή έρευνα, η ασφάλεια των γλυκαντικών έχει αναθεωρηθεί εκτενώς και έχει αποδειχθεί επιστημονικά από πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, όπως η Μεικτή Ειδική Επιτροπή για τα Πρόσθετα των Τροφίμων (JECFA) και η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Όχι, όλες οι γλυκαντικές ύλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η διαφορά είναι καθαρά στην προέλευση των συστατικών και τη γεύση των προϊόντων. Και η γεύση ενδέχεται να διαφέρει, οπότε ορισμένοι θα προτιμήσουν το Natreen Stevia.